Hier zijn onze twee tools die in Emodou zijn gemaakt voor jou, jonge ouders, grootouders of professionals in de vroege kinderjaren:

Ondersteun de emoties

Een doos met 4 knuffels en 1 geïllustreerd boek met de 4 “basis” emoties (vreugde, woede, verdriet en angst), om het kind te ondersteunen bij het begrijpen en beheersen van zijn emoties.
-De 4 knuffels onderscheiden zich zowel door hun kleur als…

Steun een scheiding

Een doos met 3 knuffels en 1 geïllustreerd boek dat een moment van “uitwisseling” van het kind reproduceert, van papa naar mama.
– De neutrale knuffel stelt het kind voor, de tweede de mama deken en de derde de papa knuffel. De neutrale knuffel…

Referenties

Morgane Libert Psycholoog op het gebied van kwetsbare kinderen

Hoewel echtscheiding bijna een sociale norm is geworden, verandert dit niets aan het feit dat het voor kinderen een beproeving blijft om te overwinnen en door te maken. Het scheiden van ouders, of dit nu plotseling is of na jaren van conflict, markeert altijd een crisis, een emotionele onbalans. Een kind dat door de aanwezigheid van zijn Papa / Mama knuffel gemachtigd is om elk van zijn ouders in hem tot leven te brengen, is een kind dat zijn gevoel van eenheid zal kunnen behouden, dat wil zeggen dat het kind zich thuis kan voelen in de twee ouderlijke huizen.
Naar mijn mening zal deze scheidingsknuffel nuttig zijn voor het kind in zijn persoonlijke maar ook emotionele ontwikkeling. Het kind zal er een oriëntatiepunt in vinden, een tussenliggende gezinscocon. Met deze knuffel zal het kind zichzelf kunnen vinden en vooral vrijuit zijn emoties kunnen uiten.

Catherine Kurts klinisch psycholoog gespecialiseerd in kinderen

Wat in de psychologie overgangsobject wordt genoemd, of meer algemeen ‘de knuffel’, heeft een zeer belangrijke functie in de psychologische ontwikkeling van het kind. Het stelt hem symbolisch in staat om de overgang te maken tussen zichzelf en zijn externe omgeving en geleidelijk te leren om de twee te onderscheiden. Ook vertegenwoordigt hij de continuïteit van de emotionele en geruststellende band met zijn ouders in hun afwezigheid. Zo kan hij de emoties kalmeren die hij in verschillende situaties kan voelen. Daarom is het essentieel dat het kind op zijn verschillende plaatsen in het leven door zijn knuffel kan worden vergezeld. Het is zich bewust van het belang van deze functies van de “knuffel” in de psychologische ontwikkeling en het emotionele welzijn van het kind dat.
Joyce en Pierre hebben hun Emodou-project ontwikkeld.

volg ons op instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress beheerders

Fout: geen verbonden account.

Ga naar de Instagram Feed instellingenpagina om je account te verbinden.